Translate

måndag 4 april 2016

Mer eller mindre anskrämliga kar

Så här långt är det ingen framgång, växtakvariet på 54 liter. Trådalgerna förfular och bryter ned känsliga växter. Eleocharis acicularis har tynat bort mer eller mindre på kort tid och althetaranterorna tappar blad, ett efter ett. Det ser trist ut trots goda tekniska möjligheter. Där finns gott om ljus, upp till 2w/liter om jag så skulle önska, trycksatt Co2 och gödning.

Det är bara att hantera situationen så gott det går. Jag har dragit ned belysningstiden till 6 timmar per dygn och hoppas att det ska hindra algernas kvävande verksamhet. En del växter måste bort och andra, bättre lämpade, planteras. Misslyckanden är dock till för att vändas till lärorika erfarenheter.

Burmakaret har däremot fått en ansiktslyftning. I förra veckan fick jag tag på en samling bucephalandra motleyana som jag band fast med trädgårdstråd på kvistar av ormhassel.  Det ser rätt suggestivt ut. Akvariet har en något dunkel och trolsk framtoning. Det ser så långt inte så illa ut.

24-litersnanot är nu åter fullt med växter. Det är en veritabel djungel där 5 stycken pseudomugil gertrudae och några risfiskyngel simmar omkring. Akvariet vilar i en gyllengrön dager som trots den kaotiska planteringen är vackert.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar