Translate

söndag 15 maj 2016

Små grå och dyrbara

De ser egentligen inte mycket ut för världen dario hysignon - honorna. De är små och gråbruna och är minst sagt oansenliga om man jämför med de vackert purpurröda hanarna.

Nu finns äntligen fler honor av arten i mitt köksakvarium, som är ett artakvarium för dario hysignon. Fiskarna kunde jag köpa för ett bra pris på Lustgården Zoo i Eskilstuna tidigare ikväll.

Således finns en komplett grupp av arten även om jag undrar om jag möjligen kan bli tvungen att flytta en av hanarna om det blir alltför rörigt i karet. Det finns plats för honom om så skulle visa sig bli nödvändigt. 

Akvariet på 43 liter är inrett med rötter och ECS som bottensubstrat. Växterna består av ett par stora anubias barteri, vallisneria, vattenpest samt cryptocoryne wendtii. Där finns också rejält med javamossa och en del flytväxter.

Hur som helst är de två små grå nykomlingarna, sitt låga pris till trots, dyrbara fiskar. Dario hysignon är ingen vanlig art i handeln och förtjänar att få mer uppmärksamhet, precis som sina släktingar dario dario och dario "Black Tiger".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar