Translate

fredag 11 mars 2016

En ny liten värld

En ny liten värld är på väg att ta form. Växtakvariet håller steg för steg på att hitta sin form. Det är en process som tog sin början för något mer än en vecka sedan.

De två blå lysrören har tagits bort. Akvarier badar nu i ett klart dagsljus som verkar ge vad som behövs åt de flesta av dess hörn och prång.

Till växterna har dels alteranthera cardinalis och dels dess släkting alteranthera reinickii mini lagts till den vy som karet erbjuder. Röda och rosaaktiga nyanser lyser upp grönskan.

Om de första växterna i akvariet har vuxit är svårt att se ännu, även om lindernia rotundifolia har brutit vattenytan nu. Hygrophila difformis verkar dock inte riktigt ha kommit igång. Det är svårt att se även om det lär vara en synnerligen snabbväxande planta. Kanske kan man ana att spiky moss och pogestemon helferi börjat ändra form.

Hardscapet har berikats med ytterligare några kolstenar.

Eftersom i synnerhet alterantherorna vill ha ett visst mått av Co2 har jag tillfälligt flyttat på en Co2 - anläggning från ett av nanoakvarierna. Till detta kommer också en daglig dos Happycarbo som effektiviserar Co2 - upptaget. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar