Translate

tisdag 8 juli 2014

Långsamt klarnar vattnet...

Långsamt håller vattnet på att klarna i 275-literskaret även om sikten fortfarande är en aning begränsad. I morse hade temperaturen nått 25 grader och jag bedömde att det kunde vara lämpligt att föra över ameca splendens från deras gamla hem till det nya.

Fiskarna tog snabbt akvariet i besittning. Ganska snart kunde man se att det väsentligt utökade utrymmet var något dom fiskarna upplevde som något positivt. Med en ny grace och lätthet i rörelserna och snabbt simmande runt i akvariet visade amecorna att de snabbt acklimatiserat sig till den nya miljön.

Idag kompletterade jag också  med nya växter, en cryptocoryne cripatula, med långa krusade blad, samt en cryptocoryne diversen (?). Resultatet blev, utifrån förutsättningarna, rätt så lyckat.

En reflektion efter dagens jobb är att 275-liter är relativt litet. Fiskarna  fyller val upp det med sina rörelser, sitt temperament och sociala instinkter. Vilka andra arter kommer till sist att simma med amecorna  funderar jag fortfarande på. Om detta lär det finnas orsak att återkomma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar