Translate

onsdag 3 december 2014

Matvägrarnde dyrgripar?

Frågorna hopar sig när det gäller det par av cynodonichtys rubropunctatus som jag köpte i söndags på storauktionen i Uppsala.  Trots att det gått några dagar visar fiskarna ingen matlust. De har bjudits allt som funnits att tillgå; krillflingor,  fryst artemia, levande grindalmask och fryst vita mygglarver.

Fiskarnas beteende är vidare skyggt, trögt och innehåller föga dramatik. De står gärna stilla, håller sig undan och visar inte något synbart intresse för varandra. Hur ska man bedöma dessa centralamerikanska killis? Borde de inte vara acklimatiserade vid det här laget? Kommer de att börja äta eller tillhör de den trista typ av fiskar som långsamt tynar bort?

Akvariet de bebor är litet, 32 liter, har en botten bestående av jord och ett tunt lager rådasand.  Det är planterat med vattenpest,  cryptocoryne wiliisi,  nymphoides taiwanensis och lite vallisneria. Där finns en också en lekmopp gjord av grönt akrylgarn.  Ett litet motordrivet filter med en utökad filterkammare renar vattnet.

Temperaturen på vattnet är 25 grader,  gh ca 7, kh ca 6 och ph ligger under  strax under 7.

Jag avvaktar nog och avstår från att ägna akvariet alltför mycket uppmärksamhet några dagar. Kanske är fiskarnas acklimatiseringen ännu inte färdig?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar