Translate

tisdag 2 december 2014

Bland bågfenciklider och kvicka goodeider

54-liters, grön bågfensciklid och malar

Akvariet har i dagarna varit igång i ett år. I samband med Uppsala-auktionen sålde jag de yngel och ungfiskar av limia nigrofasciata som fram till dess bebott akvariet till en akvarist i Harbo.

Akvariet befolkas idag av ett par gröna bågfenciklider,  nannacara anomala,  samt några pygmépansarmalar och ancistrus. Växtligheten är ymnig till följd goda ljusförhållanden och bruk av Easycarbo och pmdd.

Ciklidparet har redan lekt en gång, men försöket misslyckades.  Fiskarna visar ett klart intresse för varandra, även om hanens ibland slår över till ren aggressivitet. Förhoppningsvis kommer de nu, då de dominerar akvariet ensamma, få bättre förutsättningar att lyckas ta hand om kommande kullar.

54-liters jordbottenakvarium, characodon lateralis Los Berros, Tocantinguppy

Characodon-trion verkar, efter drygt en månad, ha funnit sig väl till rätta. De smyger ofta omkring på botten i jakt på föda eller gör rusningar i akvariets hela längd. De är glupska och inte kräsna med maten. För tillfället får de främst spirulinaflingor, fryst artemia och krillflingor. Inslaget av fryst foder kommer att ökas den kommande tiden.

Fiskarna har börjat leka. Hanarna uppvaktar honan, ofta båda på samma gång, på ett sätt som ibland skulle kunna beskrivas som våldsamt. Fler honor vore därför bra. Tyvärr är arten svår att få tag på och de såldes inte på Uppsala-auktionen.  Förhoppningsvis går det att lösa på något vis framöver.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar