Translate

tisdag 15 december 2015

Nya killis och nya planer i lokalen

Igår flyttade jag austrolebias nigripinnis - hanen till odlingsakvariet i lokalen. Eftersom jag inte har möjlighet att åka dit och mata varje dag, hällde jag i en stor mängd levande cyclops. Det verkade som att den lilla fisken snabbt fanns sig någorlunda till rätta, eftersom den ganska så direkt gav sig på att slika vattenlopporna. 

Hemma finns ännu de två honorna och en hane som är i dålig form, med bleka färger och söndertrasade fenor och som jagades av den hane som fick flytta. Den äter men är inte särskilt pigg. Jag tror inte den kommer att överleva någon längre tid. Huvudsaken är att det finns livskraftiga djur som det går att odla på.

Annars finns det mycket att göra i lokalen, där jag för närvarande har sju akvarier i gång och två som ännu inte startats. Ett av karen, ett 96-liters, måste startas om. Det är starkt algangripet och ser anskrämligt ut. I det finns några tocantinguppies och unga cryptheros sajica, varav några förefaller ha stannat i växten. Det är ingen rolig syn och inget projekt att glädjas över. Vad jag ska göra av det vet jag inte, men  en tanke är att låta det bli ytterligare ett killiakvarium, likt det som finns ovanför det i ställningen eller att låta pseudomugil furcatus flytta dit hemifrån, eftersom dessa fiskar blivit svårt bitna i sitt nuvarande hem, ett 54-literskar som de delar  med en grupp påfågelgobies.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar