Translate

måndag 11 augusti 2014

Dagsanteckningar11/8

275-liters akvariet

Åtminstone åtta stycken nya ameca-yngel finns i akvariet. Två av honorna har kastat sina kullar medan den tredje inte är klar med sin. De är något storvuxnare än ynglen i de närmast föregående kullarna.

Sajica-cikliderna fortsätter att valla runt sina allt djärvare yngel.  Man kan redan notera att de små fiskarna har växt något, då de är lättare att urskilja från ett litet avstånd från akvariet. Honan och hanen turas om med eller övervakar avkomman gemensamt. Har iakttagit hur en del alltför djärva småfiskar kommit bort från yngelsvärmen utan att föräldrarna hunnit så syn på dem och att de slukats av eldbukshanen.

54-liters levandefödarakvarium

Det börjar bli dags att flytta på ancistrus-malarna.  Två har nu hunnit bli könsmogna hanar med "skägg" och därmed revirhävdande. Frågan är om de bör ges bort eller flyttas till 275-literskaret? Tre av fyra malar har kunnat iakttas ikväll. Möjligen är en död eller i bästa fall en som lyckats gömma sig väl.

Dvärgtandkarpar

Måste revidera min bild av deras beteende något. De är inte alls så "tröga" som de verkade i början. Ikväll har de simmat livligt omkring i sin tillfälliga bostad. Ny och större sådan är på gång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar