Translate

fredag 28 februari 2014

Amecorna tar över!

Idag köpte jag 6 stycken ameca splendens på Djur-Hobby i Uppsala, de fiskar som fanns kvar i försäljningsakvariet. Dessutom införskaffades en scarlet endler-hane till endlerskaret.
Amecorna var, som man kunde vänta, lite skygga i början men efter några timmar hade hela gruppen på totalt 8 djur funnit varandra. Att fiskarna trivs bäst i en större grupp blev tydligt på en gång. Små maktdemonstrationer utspelade sig, jakter och kanske något brådmoget parningsförsök. Amecornas kön är änny lite oklart förutom att två av dem tydligt visar den gula randen på stjärtfenan, som visar att de är hanar.
Fiskarna är pigga, energiska och rätt så temperamentsfulla och verkar vara vid god vigör, även om en av dem har en något missformad stjärtfena och att någon av dem har gnidit sig mot stenar och växter.Det tillhör de vanliga beteendena och behöver inte tyda på något allvarligt.
Amecorna stannar i 54-literskaret tills ett större finns tillgängligt.  På söndag hämtar jag, om allt går som planerat,  ett akvarium på 275 liter som jag köpt begagnat.

4 kommentarer:

  1. Är det sådana jag har?!
    Skickar länk till bilder
    http://www.zoonen.com/forum/visadiskussion.asp?oid=3613234

    SvaraRadera
  2. Kan inte öppna länken. Maila den till aslnsofios@gmail.com

    SvaraRadera
  3. Ja, du har ameca splendens. Vilket kap!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så du kunde se dem!:) Tycker de är jättefina, men har bara en stor o tydligen hona o 5 små. Hur får man tag på en hane då?! Tycker hon är väldigt gul mot dina, skall de vara så?! De små ser ut att skifta mot gult lite också. Sett de små nafsat lite på mina Pandamalar, men den stora gör inte alls så. Kanske kan byta någon fisk sen!?:)

      Radera